TIPS VOOR HET ONDERHOUDEN VAN JE LEDEREN OF STOFFEN SALON – Raffino

TIPS VOOR HET ONDERHOUDEN VAN JE LEDEREN OF STOFFEN SALON

Relaxen in je zetel, aperitieven met je vrienden in het salon of lekker knuffelen met je huisdier op de bank. Gezelligheid op en top. Je zetel wordt uitvoerig gebruikt en krijgt dus ook heel wat te verduren. Je zitmeubel regelmatig onderhouden is topprioriteit, of het nu een lederen zetel of een stoffen salon is. Beide vereisen hun eigen specifieke onderhoud. Om slijtage te vermijden en zo lang mogelijk van je nieuwe salon te kunnen genieten, geven wij je enkele tips voor het onderhoud van jouw lederen of stoffen salon.

LEDEREN SALON ONDERHOUDEN

Een lederen salon ziet er stijlvol en luxueus uit. Wil je dat zo houden? Dan moet je de zetel goed onderhouden. Je meubelstuk regelmatig reinigen en behandelen is een must. Met onze tips is dat een fluitje van een cent:

  1. Heb je gemorst in de zetel? Gebruik een licht vochtige doek om de vlek schoon te vegen. Doe je dit snel, dan is de kans klein dat de vloeistof in het leder trekt. Behandel de zitbank ook steeds met een zachte doek. Gebruik geen schuurspons of ruwe handdoek en vermijd zo scheurtjes en krassen.
Relaxen in je zetel, aperitieven met je vrienden in het salon of lekker knuffelen met je huisdier op de bank.
  1. Behandel het lederen salon met flessenwater in plaats van kraanwater. Dat tweede bevat kalk en kan dus kringen achterlaten.
  2. Breng twee keer per jaar een aangepaste ledercrème aan. Zo houd je je salon soepel. Probeer het product ook steeds even uit op een minder zichtbare plek. Zo ben je zeker dat het product goed is voor je lederen salon.
  3. Plaats je lederen salon nooit in direct zonlicht. Zo stimuleer je namelijk de kans op verkleuring.
  4. Zet je zetel niet te dicht bij een warmte bron zoals de kachel of radiator, want warmte kan leder doen uitdrogen. Dat resulteert in barsten en scheuren.

De interieurexperten van Raffino leggen je graag haarfijn uit welke producten je het best gebruikt bij het type leder van jouw salon. Ben je nog op zoek naar een comfortabele zetel? In de collectie van Raffino vind je er zeker eentje waarin jij je thuis voelt.

Een knus en klassevol stoffen salon geeft je interieur een warme uitstraling.

STOFFEN SALON SCHOONMAKEN

Een knus en klassevol stoffen salon geeft je interieur een warme uitstraling. Helaas is een vlek snel gemaakt wanneer je aan het genieten bent van een lekker drankje in de zetel. Kies dus voor de juiste stofmaterialen en houd zo het onderhoud van je zitmeubel simpel en eenvoudig. Neem een kijkje in de toonzaal van Raffino en vind de zetel van je dromen. Bovendien geven onze interieurexperten je persoonlijk onderhoudsadvies. Wij geven je nu al enkele tips mee:

  1. Kies voor een vlekbeschermende laag Aquaclean. Dit is vuil- en vochtafstotend.
  2. Ga een keer per week met de stofzuiger over je zetel.
  3. Wrijf nooit over een vlek, maar dep met een zachte doek.
  4. Leg een dekentje in de zetel en vermijd zo dat je jeans afgeeft of je kat krabt aan het stof. Twijfel je nog tussen een lederen of een stoffen salon? Neem even contact op en onze interieurexperten adviseren je graag over de zetel van jouw dromen.

Twijfel je nog tussen een lederen of een stoffen salonNeem even contact op en onze interieurexperten adviseren je graag over de zetel van jouw dromen.