ONDERHOUDSADVIES VOOR JOUW BOXSPRING – Raffino

ONDERHOUDSADVIES VOOR JOUW BOXSPRING

Heb jij al een boxspring in huis? Dan weet je als geen ander dat het op een boxspring zalig vertoeven is. Ga je binnenkort een boxspring kopen? Dan is het belangrijk om hem vanaf het begin goed te onderhouden, zodat je ook in de toekomst geniet van optimaal slaapcomfort. In deze blog geven we onze beste korte- en langetermijntips voor het onderhoud van je boxspring mee.

#1. JE BOXSPRING VERLUCHTEN IS EEN MUST

Wanneer je ’s nachts lekker warm onder de wol op je boxspring ligt, is de kans groot dat je gaat zweten. Dit is heel normaal, maar trekt wel bacteriën aan. Daarom is het belangrijk dat je dagelijks de topmatras van je boxspring even laat verluchten. Gooi het dekbed ’s morgens wanneer je opstaat open en vouw het dubbel aan het voeteinde. Laat het de rest van de dag zo liggen, dan geniet je elke avond opnieuw van een fris bed.

Heb jij al een boxspring in huis?

#2. PLAATS JE BOXSPRING NIET IN DIRECT ZONLICHT

Wanneer je een boxspring blootstelt aan uv-stralen, is de kans groot dat de kleur afschiet. Zet je bed daarom nooit in direct zonlicht. Plaats je jouw boxspring toch liever naast een raam? Voorzie dan gordijnen of rolluiken die geen zonlicht doorlaten zodat je boxspring in topconditie blijft.

#3. STOFZUIG DE BEKLEDING VAN JE BOXSPRING

Met de stofzuiger kan je eenvoudig stof en haren verwijderen van je boxspring. Zet de stofzuiger wel op de laagste stand, om zo de stof en de stiksels van de matras niet te beschadigen. Met een vochtige doek kan je over de bekleding gaan om hem nog beter te reinigen. Om je bed jarenlang te laten meegaan, is het belangrijk om de bekleding wekelijks eens te stofzuigen.

Gebruik geen zeep of andere schoonmaakmiddelen om vlekken uit je boxspring te verwijderen.

#4. INVESTEER IN EEN BESCHERMINGSSET VOOR JE BOXSPRING

Gebruik geen zeep of andere schoonmaakmiddelen om vlekken uit je boxspring te verwijderen. Dit heeft een averechts effect op de bekleding en kan onherstelbare schade toebrengen. Krijg je de vlekken er niet uit met water? Gebruik dan een professionele beschermingsset om de stof te beschermen tegen vlekken én om bestaande vlekken te verwijderen.

DE BESTE BOXSPRINGS KOOP JE BIJ RAFFINO

Ben jij op zoek naar een luxueuze boxspring die echt bij je past? Je vindt sowieso een geschikte boxspring bij meubelwinkel Raffino. Wij hebben allerlei soorten boxsprings in ons assortiment. Spring eens binnen in onze toonzaal en vraag ernaar.

Heb je al een boxspring, maar kan je wel wat meer onderhoudsadvies gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!