HET SALON ALS EYECATCHER VAN JE WONING – Raffino

HET SALON ALS EYECATCHER VAN JE WONING

Het salon is dé plaats bij uitstek waar je ontspant na een lange werkdag, waar je een glaasje klinkt met familie en vrienden in de zetel of waar je op een rustige middag geniet van een goed boek. Om je er helemaal thuis te voelen, is het belangrijk dat je de inrichting van jouw salon een persoonlijke touch geeft. Transformeer het salon om tot een cosy leefruimte met onze beste tips.

EEN SALON VOL DUURZAME MATERIALEN

Het ideale interieur van jouw salon gaat jarenlang mee. Het is dus niet de bedoeling dat je alle meubels elk jaar gaat veranderen, hoewel het natuurlijk wel leuk is om regelmatig andere stijlaccenten te leggen. Het belangrijkste is dus dat de basisstukken in jouw salon – denk aan zetels, kasten en salontafels – tijdloos zijn en passen bij verschillende stijlen. Zo hoef je niet meteen nieuwe meubelen te kopen wanneer je de look beu bent, maar zet je gewoon andere elementen in de verf.

Het salon is dé plaats bij uitstek waar je ontspant na een lange werkdag, waar je een glaasje klinkt met familie en vrienden in de zetel of waar je op een rustige middag geniet van een goed boek.

Om ervoor te zorgen dat de fauteuils in je salon er ook over tien jaar nog stralend uitzien, is het essentieel om voor duurzame materialen te kiezen. Investeer in producten waarvan je zeker bent dat ze jarenlang meegaan, in plaats van voor goedkope alternatieven te kiezen. Kwaliteit is écht een must als het over salonzetels gaat!

BASISKLEUREN VOOR JOUW SALON

Een salon moet rust, warmte en gezelligheid uitstralen. Om dit op een eenvoudige manier te bereiken, kies je best voor evenwicht in de kleuren. Wanneer je verschillende kleuren door elkaar gaat gebruiken die niet altijd even goed bij elkaar passen, ontstaat er al snel een ‘breuk’ die de knusse sfeer niet ten goede komt.

Idealiter kies je voor enkele basiskleuren die makkelijk te combineren zijn met andere kleuraccenten. Denk bijvoorbeeld aan een grijze sofa in combinatie met witte kasten of houten bijzettafels. Zo kan je nog steeds regelmatig van kleurpallet veranderen in jouw salon, zonder dat het meteen een kakofonie wordt. Een grijze sofa past immers prima bij uiteenlopende stijlprofielen.

Maak jouw salon helemaal af met unieke accessoires.

EEN UNIEK SALON OP MAAT

Maak jouw salon helemaal af met unieke accessoires. Decoreer bijvoorbeeld met kaarsen en breng zo de warmte letterlijk je woonkamer binnen. Ook planten, beelden, foto’s of schilderijen kunnen voor het juiste accent zorgen. Welke elementen je ook kiest: zorg ervoor dat jouw salon helemaal bij jouw persoonlijke stijl past.

Klaar voor de meubeljacht? Kom dan zeker eens langs bij Raffino. Bij ons vind je gegarandeerd enkele unieke meubelstukken die jouw salon afmaken. Of ben je eerst nog op zoek naar advies op maat? Contacteer ons gerust, wij staan voor je klaar.