DRIE TIPS VOOR DE PERFECTE MATRAS – Raffino

DRIE TIPS VOOR DE PERFECTE MATRAS

In de winkel een geschikte matras uitkiezen is geen eenvoudige taak. Pas wanneer je er enkele nachten op geslapen hebt, merk je of hij te hard, te zacht, te dun of te dik is voor jou. Wil je miskopen in de toekomst vermijden en er zeker van zijn dat je altijd de juiste matras kiest? Wij geven je onze drie beste tips mee om in het achterhoofd te houden wanneer je op zoek gaat naar een matras op maat.

#1. MEET DE DIKTE VAN JE MATRAS

De beste matras voor jou? Dat is er eentje die niet te dun, maar ook niet te dik is. Een goede matras is minstens 18 centimeter dik, maar de beste matrassen zijn tussen de 20 en de 25 centimeter. Matrassen met deze dikte zijn comfortabeler, sparen je rug, optimaliseren je slaapcomfort en gaan langer mee. Dunnere matrassen, van tussen de 10 en de 15 centimeter, zijn dan weer ideaal voor kinderen.

#2. INVESTEER IN EEN DUURZAME MATRAS

Ook het materiaal waar je matras van gemaakt is, heeft een grote invloed op je slaapcomfort.

In de winkel een geschikte matras uitkiezen is geen eenvoudige taak.

Er zijn verschillende soorten matrassen, maar ze zijn lang niet allemaal geschikt. Je kiest best voor een latex matras, een koudschuim matras of een visco traagschuim matras. Deze matrassen gaan jarenlang mee, waardoor je niet meteen een nieuwe hoeft te kopen.

Voorzie zeker ook een beschermhoes voor je matras gemaakt uit organisch materiaal zoals wol, zijde of katoen. Zo’n matrasbeschermer kan je makkelijk wassen op 60 graden, waardoor bacteriën en/of huisstofmijt geen kans krijgen.

De beste matras voor jou? Dat is er eentje die niet te dun, maar ook niet te dik is.

#3. EEN GOEDE VENTILATIE VAN JE MATRAS IS ESSENTIEEL

Een slechte ventilatie van je matras zorgt ervoor dat je het erg warm krijgt ’s nachts, waardoor de kans bestaat dat je gaat zweten. Heb je het snel te warm? Dan is een pocketveren matras voor jou de beste matras. Dankzij zijn goede ventilatie biedt een pocketveren matras namelijk voldoende verkoeling. Ben je eerder een koukleum? Ga dan voor een latex matras of een koudschuim matras.

DE JUISTE MATRAS KOOP JE BIJ RAFFINO

Met een matras van Raffino kan je op beide oren slapen. Wij hebben verschillende soorten matrassen gemaakt van kwalitatief en duurzaam materiaal. Zo vindt iedereen bij ons een matras op maat. Heb je meer advies nodig over het uitkiezen van de beste matras? Spring dan eens binnen in onze toonzaal. Wij informeren je graag over onze uitgebreide collectie matrassen en bedden en helpen je bij je zoektocht naar een matras op maat.